STIMATI COLEGI

Recentele modificari aduse Legii medierii nr. 192/2006 prin Legea nr. 115/2012 aduc elemente de procedura de importanta majora in privinta derularii proceselor civile incepand cu data de 10.01.2013.
Dat fiind impactul direct al acestor noi reglementari in materia medierii in privinta derularii proceselor deja aflate pe rol, si in privinta declansarii viitoarelor procese civile, am considerat oportuna facilitarea unei intalniri intre domniile voastre si d-nul Ion Dedu – vicepresedintele Consiliului de Mediere si „creierul legii medierii”.
In cadrul acestei intalniri, d-nul Dedu va va explica avantajele medierii ca si alternativa la solutionarea pe cale judiciara a litigiilor clientilor nostri, dar mai ales va va explica clar si pe larg care sunt noutatile aduse de Legea nr. 115/2012 in materia medierii cu aplicabilitatea imediata si directa din 10.01.2013. Totodata, la finalizarea expunerii dansului veti avea posibilitatea de a pune intrebarile pe care le considerati necesare pentru clarificarea acestor probleme.
La solicitarea colegilor mediatori am acceptat includerea acestei intalniri in programul dansilor de formare profesionala continua. In acest context exista premizele ca la intalnirea noastra sa participe si o parte a conducerii instantelor bihorene, precum si reprezentantii asociatiilor mediatorilor din Oradea – in fapt cei care vor si asigura organizarea logistica a prezentarii d-nului Dedu.
Ca si absolvent al cursului de mediere, apreciez ca d-nul Dedu este cel mai in masura – in calitatea sa de vicepresedinte al Consiliului de Mediere – sa va explice o serie de aspecte practice pe care le aduce Legea nr. 192/2006, astfel ca va invit pe toti cei interesati sa participati la aceasta intalnire.
Atasat va trimit si programul conferintei trimis de organizatorii acesteia, in cadrul careia d-nul Dedu va conferentia, cu sublinierea ca, dincolo de aspectele profesionale si organizatorice ale asociatiilor mediatorilor, este intalnirea noastra A AVOCATILOR cu un reprezentant al Consiliului de Mediere, astfel ca eu va invit sa participati la aceasta intalnire.
Cu stima,
Cristian Domocos
Decanul Baroului Bihor
Click aici pentru invitatia la conferinta de mediere. Click aici pentru a accesa programul conferintei.