CONCURS PENTRU TINERII AVOCAȚI, ORGANIZAT DE ERA ȘI CCBE

Publicam alaturat invitaţia lansata de ACADEMIA DE DREPT EUROPEAN o instituţie care se concentreaza pe formarea profesională a practicienilor din domeniul juridic :

“ Va contactez de la Academia de Drept European (ERA), suntem o organizație finanțată parțial de UE cu misiunea de a instrui practicienii din domeniul dreptului european.

În afară de programul nostru de seminar regulat, desfășurăm și acest concurs pentru tineri avocați în acest an.

Proiectul cofinanțat de programul Justiție al Uniunii Europene 2014-2020 reprezintă o continuare a concursului pentru tinerii avocați, organizat de ERA și CCBE ca proces de probă în septembrie 2018.

Găzduit de Academia de Drept European (ERA), acest concurs organizat în colaborare cu Asociația Baroului din Varșovia, cu sprijinul CCBE, va permite avocaților nou-calificați să lucreze în echipe internaționale pe probleme practice legate de dreptul european.

Acesta va oferi o oportunitate unică tinerilor avocați din cadrul Barourilor Europene reprezentate în competiție pentru a face schimb de experiență, a-și dezvolta gândirea critică și abilitățile de comunicare și a promova relații utile pentru cariera lor viitoare.

Concursul va avea loc în cadrul conferinței ERA din Trier, Germania, în perioada 13-14 februarie 2020, ca un eveniment de două zile, pentru ca echipele să-și demonstreze aptitudinile în apărarea rapoartelor scrise pregătite în avans, în negocierea exercițiilor și în pregătirea proceselor verbale în fața unui juriu.

Toți participanții vor primi un certificat care poate fi folosit pentru orele de formare continuă în așteptarea aprobării Baroului individual;  echipele câștigătoare vor primi un certificat de atribuire specific.

Costurile pentru călătoriile și cazarea participanților selectați pentru a participa vor fi rambursate.  Mai multe detalii despre participare, procedura de selecție, precum și regulile concursului pot fi găsite pe site-ul web Young Lawyers Contest.

Înregistrarea este acum deschisă până la 1 septembrie 2019.

V-aș fi foarte recunoscător dacă ați putea transmite aceste informații membrilor dvs., astfel încât să poată ajunge cât mai mulți concurenți potențiali.”